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Q1: 

 
I have a question about the countries the services should be provided for. In 
the document Tender Specifications available on the ENISA official website 
there is written that the service must be provided for a minimum of five EU 
Member States (page 6).  
 
On page 8, Article 3.1: footnote (1) there is a remark that Germany, UK, 
France, and Spain are a minimum.  
 
I wanted to make sure that I understand the material correctly and that these 
countries are a must and it is not possible to take part in the tender without 
these four specific countries or is it possible to provide the mentioned services 
from any EU Member States?  
 

A1: 

 
The selected contractor needs to be able to provide the service for a minimum 
of five EU Member States which must include the following 4: 
 

 Germany, 

 United Kingdom,  

 France  

 Spain.   
 
The tenderer is welcome to offer other Member States in addition to the 
abovementioned. We cannot however accept substitution of a Member State 
from the list. 
 
 


